AXT 2000 Logo Integratori
Hardware
 Prezentare  Echipamente  Software  Referinte
 Servicii  Engineering industrial  Hardware
 Home >> Hardware
Title Grey  Hardware

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

1. Automate programabile Siemens
2. Periferie descentralizata
3. Operator Panels
4. Placi de achizitie National Instruments
5. FieldPoint
1. Automate programabile Siemens top of the page top of the page
SIMATIC
SIMATIC® este folosit adesea ca sinonim pentru automate programabile, tinand cont de prezenta pe piata de mai bine de 15 ani. Azi SIMATIC inseamna Totally Integrated Automation, un concept in rezolvarea problemelor de automatizare in orice sector industrial. Simatic cuprinde componente standard hardware si software:

 PLC
Componentele software SIMATIC dedicate fiecarui stadiu de dezvoltare ale unui proiect de automatizare.
Componentele hardware PLC din familia SIMATIC corespund fiecarui nivel de complexitate de la PLC-uri mini si compacte pana la variantele PC-based.
Incepand chiar cu clasa compacta, PLC-urile SIMATIC sunt capabile sa gestioneze:
 Planing, configurare si parametrizare a hardware-ului si comunicatiilor
 Crearea programelor de aplicatie
 Documentare
In acest scop exista module inteligente de I/O. Acestea sunt capabile sa execute autonom functii critice din punct de vedere al timpului, avand legatura directa cu procesul prin canalele proprii de I/O.
2. Periferie descentralizata top of the page top of the page
Periferii descentralizate
Daca distantele intre proces si canalele de I/O in sistemul de automatizare sunt considerabile traseele de cabluri pot deveni complexe si susceptibile la defectiuni.

 Periferii
SIMATIC propune in acest caz un sistem de automatizare flexibil si modular prin gama foarte dezvoltata de periferii I/O descentralizate.
Prin sistemul distribuit ET200 echipamente de I/O, mici unitati de control, si numeroase echipamente de camp pot fi plasate fata de sistemul de calcul la distante de pana la 23km. Aceste echipamente sunt interconectate intr-o retea de comunicatie industriala PROFIBUS-DP
La nivelul senzorilor si elementelor de executie legarea acestora la nivelul superior de calcul se face prin intermediul AS-Interface, un bus dedicat comunicatiilor la acest nivel care pe doua fire asigura alimentarea si schimbul de date cu elementele din camp.
3. Operator Panels top of the page top of the page
Interfete om-masina (HMI):
Pentru comanda proceselor si vizualizarea starii lor de catre personalul de operare s-au impus o gama de echipamente standard numite interfete de operare.
Dezvoltarea acestor echipamente s-a facut in functie de cerintele specifice diferiteor procese industriale.
Astfel in gama SIMATIC HMI s-au dezvoltat panouri operator incepand cu afisaje alfanumerice simple si terminand cu platforme de comanda si vizualizare grafice.
Pachetul software pentru configurarea si programarea acestor interfete operator sunt integrabile in platforma generala STEP7, permitand o abordare unitara a proiectarii intregului sistem de automatizare

 Interfete de operare
4. Placi de achizitie National Instruments top of the page top of the page
Avantaje oferite:
 Raport pret/performanta excelent pentru majoritatea
 DAQ board
 platformelor de operare
 Arhitectura modulara
 Posibilitati de sincronizare intre diferite echipamente de
 achizitie
 Integrare facila in medii de programare
 Suport tehnic si service disponibil
Echipamentele de masura produse de National Instruments ofera posibilitatea de a crea sisteme automate de masura specifice pentru nevoile clientului. Prin integrarea echipamentelor de masura in mediul de programare LabVIEW, precum si cu echipamente de conditionare de semnal, imaging sau motion, se pot implementa solutii in domenii diverse de la cercetare, proiectare sau testare de produse pana la monitorizari si control de procese industriale.
5. FieldPoint top of the page top of the page
Sistemul distribuit de masura si control FieldPoint
Avantaje oferite:
 FieldPoint
 Sisteme I/O distribuite fiabile
 Conectarea directa a senzorilor
 Inteligenta real-time
 Control rapid
 Interfata accesibila prin browser-e Web
O retea FieldPoint poate fi utilizata pentru aplicatii de masura sau automatizare ce necesita conectarea unui numar mare de senzori si elemente de actionare diferite, amplasate grupat sau la distante mari unele de altele. Sistemul FieldPoint este usor de utilizat, extensibil si se compune din module I/O si de comunicatie in constructie industriala.

info@axt.ro  © Copyright 2003  AXT 2000